måndag 28 december 2009

Juldagarna


Jag har haft lite "semester" även från bloggandet då det inte har funnits så mycket tid till det.
Jag kan väl dra lite om hur julen har varit.

När barnen vaknade på julafton så ville dom gå direkt ner och se om tomten hade lagt något paket under granen och i julstrumpan. Det hade tomten gjort minsann.
Under granen låg ett paket som var till dom båda. Det var en cd-spelare som de ska ha allrummet där uppe. I julstrumporna låg en varsin cd-skiva. De sattes på med en gång.
Även jag och Andreas öppnade våra paket till varandra. Jag jag Andreas ett par trådlösa hörlurar då jag varenda gång blir irriterad när han ska lyssna på musik och jag vill titta på tv på kvällarna. Sen fick han 2 tröjor oxå.
Jag fick det jag önskat mig, vilket var Julklassiker från All About you. Det innehöll Ansiktsbehandling, frans och brynfärgning, ansiktszonterapi och makeuprådgivning.
Jag började sen baka lite bröd som skulle tas med till mormor.
Bröden blev färdiga lagom till vi skulle åka till mormor, morfar och moster Emma för att fira julen.
Vi åt och åt och åt av julmaten. Va mumsigt det är!
Barnen tyckte för första året att det var riktigt kul att kolla på Kalle Anka och de satt stilla och tittade hela tiden.
Efter Kalle Anka kom tomten och det var ju det dom väntat på hela dagen. Casper var lite smårädd i början och skulle gå in i ett annat rum, men det gick väldigt snabbt över.
Paketöppningen gick snabbt. De hinner ju knappt ser vad dom får förrän de ska öppna nästa paket.
Casper fick bl.a. en bilbana, en massa lego, flygplan, lyftkram och kläder.
Clara fick barbiedocka, lego, bokmärken och album, kläder och dockskåp med möbler och dockor.
Vid 18-tiden åkte vi vidare till farmor, farfar och faster Josefin för att fira lite till. Det tar ju bara 3 minuter att köra dit så det är ju ingen sträcka precis.
Där kom det minsann en tomte till. Den gamla tomten som barnen säger. Det är nog för han ser lite äldre ut med sin gråa kappa istället för röd...hihi
Det blev ännu mer paketöppning. Clara fick då sminkset, pärlset, utklädningsskor, målarbok och mikrofon. Casper fick polisset, snickarbyxor, bobcat och ännu mer lego.
Sen åt vi lite julmat till och sen var det dags att avsluta firandet och åka hem. Hemma var vi vid 22:45-tiden och barnen somnade då gott i sina sängar.
På juldagen fick vi lite sovmorgon och sen började jag förbereda mig för kvällens gäster.
Men vid lunch åkte vi till Andreas syster i Braås som fyllde år. Där firade vi henne och sen gick vi en promenad med pulkorna i snön innan hemfärd.
Vi kom hem vid 16:10 och gästerna kom en halvtimme senare. Men allt var redan förberett så det var bara att sätta in maten i ugnen när vi kom hem.
Då kom min bror Tony, Anna och Jonathan, mormor, morfar, moster Emma och Emil.
Det blev ytterliggare en dag med paketöppning. Casper fick ett piratskepp, ryggsäck, lego, PostisPerbil (som han har längtat efter en egen sådan bil...hihi) och småbilar. Clara fick en dammsugare, hårstylingsaker, sminkdocka, ryggsäck och en ny docksäng.
Annandagen gick åt till att leka med alla nya saker. Vi byggde ihop bilbana, dockskåp, legot m.m.
Så Annandagen blev lugn och en mysdag.
Igår skulle Andreas och Casper in och hjälpa till när farfar skulle lasta på en grävmaskin och en bobcat på sin lastbil. Så jag och Clara följde med in och vi var på samarkand och gick och kollade lite i affärerna. Köpte lite kläder på rean och jag hittade faktiskt en del tröjor till barnen. Clara fick bestämma vad hon ville ha för tröjor då hon inte tar på sig vad som helst. Så förutom ett par rosa tröjor och en rosa pyjamas så valde hon till min förvåning en lila och en grön klänning. Så jag hoppas hon kommer använda dom nu, då hon alltid ska ha rosa kläder. Till Casper hittade jag 5 tröjor och en pyjamas. Hittade även en tröja till Andreas, men till mig hittade jag ingenting. Eller jag letade inte heller i och för sig. Där gick vi iallafall i ett par timmar och Clara var jätteduktig hela tiden.
Andreas och Casper hämtade sen upp oss och vi åkte till Mcdonalds och åt lite. Casper hade tyckte det var roligt att hjälpa farfar och ville först inte åka i farfars lastbil. Men sen gick det bra och då ville han absolut inte gå ur.
Idag jobbar Andreas och jag och barnen har en lugn dag tillsammans. Skönt!

Julaftonsmorgonens paketöppning

Jultomten

Där godisskålen är, där är barnen
Barnen sitter hos gammelmorfar

Den sk. "gamle Tomten" hos farmor och farfar

Andreas tyckte det var minst lika roligt som barnen att leka med leksakerna.
Detta var inte den enda leksaken han var först att leka med. Det var likadant med lyftkranen och bilbanan.


Clara uppträder med sin nya mikrofon

Pulkaåkningen på juldagen
Pappa får dra båda...hihi


Juldagens paketöppning

Barnen leker med Claras nya dockskåp

Casper leker med legot

Kram Tess

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar