söndag 10 januari 2010

Lördag igen?

På förmiddagen igår var jag och Clara inne och handlade till kvällens besök.
Fixade och donade lite hemma, åt lördagsgodis och mös framför tv:n.
Martina och Uffe kom vid 17-tiden och de hade med sig en varsitt paket till barnen, en liten försenad julklapp. De fick en varsin jättefin tröja. Clara fick en rosa tröja med Hello Kitty, som hon tog på sig med en gång. Och Casper fick en tröja med spindelmannen, som han idag sa att han älskade.
När M & U kom så åt vi lite nybakad hallon -& blåbärspaj och efter barnen busat färdigt och lagt sig åt vi vuxna lite potatisgratäng, kyckling och ugnsbakade grönsaker. Mumsigt värre!
Sedan tittade vi på film. Tittade på "Baksmällan" och hade lite smålustig humor i sig, men den var helt okej och rolig.
Så tack Martina och Uffe för en väligt trevlig kväll!

Idag har det inte blivit mycket gjort. Tycker vi alla var lite trötta och smått irriterade så vi har mest tagit det lugnt helt enkelt. Har inte tagit på oss att göra nått så allt har fått vara som det är helt enkelt. Ibland behövs nog sådana dagar oxå.
På eftermiddagen var barnen trötta så de fick sätta sig framför tv:n och titta på film. Jag gick ut i köket och fixade lite gott till dom. Vi hade inget fredagsmys i fredags så idag fixade jag lite chips, jordnötsringar, gurka, morötter och dip. De blev så förvånade när jag kom in med alltihop och sa: -Nämen är det lördag idag igen?

Casper som nosade på jordnötsringarna igår vägrar smaka dom. Han sa att han tyckte dom luktade lite konstigt. Han är så rädd för att smaka saker han inte sett förut. Jag vet att jag lagat hallon -& blåbärspajen innan, men han kommer inte ihåg det och därför vägrade han äta den oxå igår. Inte ens vaniljsås ville han ha. Han är lustig när det gäller maten.
Skulle han få välja så skulle en ätdag för honom se ut såhär:
Frukost: macka med kaviar (han äter inte fil, yoggi, flingor eller nått annat)
Lunch: spaghetti och köttfärssås (väljer han varenda gång han får välja mat)
Middag. Pannkakor (är han lite tjurig och man ska vara säker på att han ska äta nån middag så tar man detta, det funkar alltid)
Frukt: Vet inte hur många kilo clementiner och vindruvor han skulle kunna äta alltså. Man får gömma dom och säga att dom är slut för annars bara äter han upp alla på en gång. Bra med frukt, men man behöver ju inte överdriva kanske...hihi
Vet inte hur man ska kunna få honom att testa och äta "nya" saker...

Kram Tess

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar