söndag 8 augusti 2010

Kalas

Jaha så har man två 4-åringar idag då. Det går så fort. Man kommer ju fortfarande ihåg varenda sekund och känsla från dagen då de föddes för 4 år sedan.

På fredagskvällen sa vi till barnen att de skulle ropa på oss när de vaknade så skulle vi komma in med paketen.
Kl. 5:40 ropade Casper Mamma jag är vaken! Är det morgon nu?
- Nä, sov du lite till!
- Ok.
Vid 7.50 vaknade han igen och det var en mer rimlig tid tycker jag. Sen ropade han på Clara som oxå vaknade av att han igen skrek att han var vaken. Han frågade Clara om han fick komma in i hennes rum och det fick han.
Så jag och Andreas tog alla paketen och sjöng med våra fina stämmor medan vi gick in till Clara, där två förväntansfulla 4-åringar satt.
Av oss fick Clara: pyssel, rosa legobox och lite mer lego, dockkläder till Philip, finskor, diadem och pc-spel med Kalle kunskap.
Casper fick: En stor polis legolastbil med lite tillbehör, påslakan med Mcqueen (då vi slängde hans i och med att katterna legat där), En liten röd lastbil som liknar farfars lastbil och pc-spel med Postis Per.
Tillsammans fick dom även ett sällskapsspel.

Sen blev det lite dukning, undanplockning och en del förberedelser innan gästerna kom.
Då det var barnen som bestämt bjudmaten så blev det tacos, vilket uppskattades både av de unga och av de äldre. Sen var det fika med kakor och tårtor.
Hela kalaset gick bra och alla barnen lekte bra som vanligt.
Dom fick bara bra presenter.
Clara fick ett skötbord, pyssel, prinsessutkllädningsklänning och lite prinsesssaker, fin låda att lägga sitt pyssel i, väggklocka, strykjärn, bindezzset och pärlor, presentkort på Leo´s lekland och pengar   
Casper fick: en radiostyrd bil (stor favvo), väggklocka, ny mcqueenfilm (den andra har han tittat sönder), verktygslåda med mer riktiga verktyg, kikare, piratkläder+svärd, riddarsaker, målarbok, presentkort på Leo´s lekland, pengar och en stor låda med lecakulorspåsar och stora pinnar i. Det sistnämnda var riktigt fiffigt. Lecakulorna hälldes ut i den stora plastlådan och skulle alltså föreställa stora stenar. Däri sattes grävmaskinen och det grävdes och lastades "stenar" minsann. De stora pinnarna skulle föreställa stockar. Det var populärt att leka med.

Nu är vi påväg till härliga Öland där vi hoppas på en trevlig semestervecka.
Idag åker vi först till Lådbilslandet, då det är sista dagen dom har öppet. Så det blir lite stressigt, men nu är vi ju påväg och allt har gått bra hittils.

Tyvärr blev det inte så många bilder tagna, då man sprang som en "tetting" fram och tillbaka under kalaset. Synd, men men.


Gårdagens paketöppning på morgonen
Lägg inte märket till den gädspande pappan

Blåser ut ljusen på tårtan

Caspers hemmagjorda tårta
Han valde en bild på en traktor (bilderna beställde jag ifrån Tradera)

Claras hemmagjorda tårta
Clara skulle ju självklart ha med prinsessor på



Kram Tess

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar