torsdag 10 september 2009

Sjuklingar

En liten summering om dagarna.

Jag fick feber i tisdagskväll, jobbade hela dagen med feber igår och idag har jag fortfarande lite feber, men det har bara hållt sig runt 38grader idag. Jag känner mig bättre nu och har inte tagit alvedon på några timmar så jag hoppas att jag är pigg och alert imorgon.

I måndags fick ju då Casper feber. Var feberfri hela tisdagen och riktigt pigg. Så igår fick han gå till dagis som vanligt. När jag sitter och väntar hos "liemannen" alias tandläkaren, så ringer dom från dagis. Han har fått feber igen och jag ringer till mormor då jag vet att hon kunde passa dom om det skulle vara nått. Så hon åkte och hämtade honom och hämtade Clara lite senare. Där var dom tills Andreas hämtade dom båda.
I natt var han lite orolig och han fick tillslut ligga jämte mig. Febern verkade gått ner. Han var törstig och fick dricka lite äppeljuice, som stod på mitt nattduksbord. Han drack upp hela glaset jättesnabbt, la sig snabbt ner, rapade direkt och så kom det upp mer än vi velat. Han spydde rakt ut på sängen. Så det var bara att stiga upp och byta lakan, örngott och påslakan. Han var jätteorolig efter och hade svårt att somna om. Sov inte alls mycket resten av natten.
Han var lite småhängig på morgonen, men ingen vidare feber. Jag försökte få honom att dricka för han ville ju inte äta nått direkt. Men när han druckit var det samma sak igen. Han la sig ner för snabbt och han spydde igen. Det var lite blod i spyan både inatt och denna gången. Han hade fått näsblod precis innan båda gångerna. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen för att fråga lite om det. I och med att han har lätt för att få näsblod och oftast får det vid förkylning så förklarade hon oxå att om man kräks så plötsligt och man har lite tunna blodkärl så kan det bli så...mmm låter lustigt... (Men efter lite tanke så är det väl bara så att han helt enkelt svalt blod när han fick näsblod och det kom då upp när han kräktes). Skulle bara hålla koll på det så det in blir ännu mer blod.
Men han har inte spytt något mer efter det som tur är. Han har ändå varit ganska pigg tycker jag. Vet inte varför han spydde så, men tycker inte det verkar vara någon magsjuka iallfall. Det återstår väl att se kanske...
Tur att man är ledig 3 dagar till iallafall.
Dagen har iallafall tillbringats på soffan för min och Caspers del. Tittat på barnprogram hela dagen. Clara har varit lite irriterad och gnällig på oss, men det var ju fullt förståligt. Inte kul att själv vara frisk och ingen som vill leka med en.
Nu har Andreas långhelg d.v.s ledig fredag-måndag. Ska bli så skönt!

Sen var det ju då besöket hos "liemannen". Jag kan bara sammanfatta att jag hatade det!
Jag sa rent ut från början att jag tycker inte alls om tandläkare och skulle helst aldrig gå dit. Så han frågade med jämna mellanrum om jag var okej och om det kändes. Vad annat kan man säga än -Mmm... Jag menar, det är ju han som har verktygen i handen...
Kändes som man låg där en evighet och jag hade mitt nässpray lättåtkomligt i fickan. ... förbjude att jag inte skulle kunna andas genom näsan.
Medan jag var upptagen med att räkna alla hålen i dom där hemska lamporna dom har (jag fick det förresten till 960st) hörde jag att han nämde nått om mina visdomständer och nått om att dra ut dom. Jag slutade lyssna på honom...
Tyvärr måste jag dit om 2 veckor igen och göra samma procedur. Hade tydligen en hel del tandsten... Ser inte fram emot detta besök...


Snartl ska det tittas på film och ätas varma mackor med champinjonstuvning. Mumsigt tycker jag!

Kram Tess

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar