torsdag 11 augusti 2011

Sockersuget from hell!

Jag blir galen!Just nu har jag ett sånt otroligt sockersug! Har haft det i flera dagar och det vill inte riktigt försvinna.

I tisdags köpte jag en kola och igår velade jag fram och tillbaka om jag verkligen skulle öppna och smaka den. Det riktigt läskades i min mun. Ni vet precis som man ser på tecknat när det bara rinner ur munnen.
Tillslut så gjorde jag det. Jag öppnade den och tog en liten tugga. Och oj va besviken jag blev! Den var ju inte ens god!
Så den hamnade i soporna och jag tog mig en kanelgiffel... och en drömmarkaka... och ett ballerinakex (som jag inte ens är så förtjust i, men allt för att stilla sockerbegäret).
Vi brukar inte ens ha kakor och sånt där hemma, men nu fanns det ju över sen helgens kalas liksom. Köper jag nån gång hem kakor så slänger jag oftast dom sen ändå. Bara för att vi aldrig äter upp dom.
Detta sockerbegäret som nu varit ett par dagar har jag verkligen försökt att tränga undan.
Har aldrig känt sånt här begär innan så jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att det ska försvinna.
Jag undrar vad det är som gör det?

Jag är absolut ingen kakmänniska eller godismänniska och har aldrig varit.
Kakor... Nä lockar mig inte sådär i vanliga fall. Nja gula rutor är väl iofs min enda svaghet. Bakar jag det så kan jag nog äta upp dom på en dag. Därför bakar jag dom inte om det inte är till nått speciellt kalas eller så.
Godis... Jag kan ta några godisbitar men sen tar det stopp.
För att inte tala om choklad! Jag gillar choklad, men en chokladkaka på 100g tar mig ungefär 1½ vecka att äta upp. Jag kan bara ta en ruta, max två rutor lite då och då. Annars bara blir det för mycket och jag mår illa.
Fick ett par chokladkakor som syrran vann när vi var på Kolmården. Och det var vi för över två månader sen. Det finns en choklakaka kvar... det finns en kvar...mmm... det finns en kvar... åhh det finns en kvar!...en kvar!...en kvar! Måste springa till kylskåpet och ta mig en bit! NUUUU!!!

...det var gott med en liten ruta!...

På bara dessa dagar med småätande så kändes det som jag har gått upp de de kilo jag faktiskt gått ner.
Kan ju inte väga mig hemma heller för nån våg har jag inte. Och nä jag vet! Jag behöver inte det heller egentligen.
Men igår lyckades jag komma åt en våg. Trodde den skulle visa mer, men det visade sig att jag hållt samma vikt under hela semestern. Jiiihoo!!! Nu är det dom där 0,7kg som ska bort sen är målvikten nådd! Så här lite har jag inte vägt sen innan jag blev gravid för 6 år sen.

Men min stora last är ändå den där jäkla Coca Colan och har alltid varit. Förstår inte att det ska vara så gott. Men minskat mitt cola drickande har jag iallafall gjort under semestern. Blir värre när jag börjar jobba igen. Köper ju alltid en cola och har med mig.

Hittade denna bilden.
Jag måste skärpa mig!

1 kommentar:

  1. Ja, alla har ju olika laster... själv är jag en chokladälskare!! Skulle utan problem kunna äta 200 g eller mer OM DAGEN!

    Men det är bara att kämpa mot sockerdemonerna...

    SvaraRadera